button
 
 


rnIn deze aflevering van de rubriek “Ondernemer van de Maand” stellen we Aleidus van den Brink aan U voor, eigenaar van Brink Tuinen (voorheen Brink Tuinvormgeving). Brink Tuinen was drie jaar gevestigd op de plek waar Van den Brink ook 13 jaar woonde, de Barneveldseweg 15 te Lunteren, maar sinds november 2008 is het bedrijf verhuisd naar de Amersfoortseweg 66 te Barneveld (0342-842746). Hieruit blijkt direct de binding met Lunteren en dat is één van de redenen dat Brink Tuinen adverteerder is en dus dagelijks voorbij komt op de homepage van Lunteren.com.

rn

We treffen de sympathieke ondernemer  in de winter en als leek denken we dan dat dit wel een rustige tijd zal zijn voor een hovenier. Niets is echter minder waar. Onderhoud, snoeiwerk, straatwerk, zoektochten naar nieuwe materialen, ontwerp en aanleg, het zijn allemaal werkzaamheden die het hele jaar doorgaan.

rn

Van den Brink is zes jaar werkzaam geweest bij een hovenier in Barneveld en heeft daarnaast een hoveniersopleiding gedaan, alvorens hij de stap maakte naar het eigen ondernemerschap: “Eigenlijk zijn we “zomaar” gestart en van lieverlee kwamen de opdrachten binnen en zijn we gegroeid tot wat we nu zijn. Het persoonlijke contact met de mensen vind ik leuk en dankzij de positieve reacties uit de klantenkring hebben we inmiddels ons “plekkie” gevonden”.
rn
rnDe 25-jarige Van den Brink vervolgt: “Brink Tuinen is een hoveniersbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en aanleggen van natuurlijke, eigentijdse tuinen, waarbij voor ieders budget sfeer in de tuin gecreëerd wordt. Creativiteit en originaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Geen onpraktische- of standaardontwerpen, maar één waarin tijdloos groen de hoofdrol speelt. Originaliteit komt tot uiting in het gebruik van uitzonderlijke soorten tuinbeplanting en materialen. Hiernaar zijn we constant en veel op zoek, omdat we hiermee voorop willen lopen. De tuin moet namelijk vier seizoenen lang sfeervol blijven. Het is voor mij een uitdaging om, in samenspraak met de klant, voor iedere tuin weer iets nieuws te bedenken en waar zowel de opdrachtgever als de ontwerper achter staan. Iedere ontwerper brengt natuurlijk een eigen stijl in, maar uiteindelijk moeten we er samen uitkomen en ontstaat een tijdloos, degelijk en duurzaam ontwerp, dat jaren mee kan gaan.”
rn
rnBrink Tuinen is een hoveniersbedrijf, dat zoveel mogelijk in eigen hand probeert te houden. Naast één vaste medewerker worden diverse krachten, zoals een elektricien of loodgieter voor de aanleg van tuinverlichting of beregening, ingehuurd. Voor de opdrachtgever blijft er dus één aanspreekpunt. Brink Tuinen leidt ook mensen op en is zelfs een erkend B.B.L.-leerbedrijf voor het hoveniersbedrijf.
rn
rnEen belangrijke poot van Brink Tuinen is het ontwerpen of herstellen van authentieke boerenerven. Aleidus: “Met onze ervaring kunnen wij ook van dienst zijn als mensen van plan zijn een boerenerf te creëren of veranderen. Wij komen graag bij hen langs en tijdens dit bezoek bespreken wij het type landschap waarin het erf zich bevindt. Verder kijken wij naar de rol van het erf in het landschap zowel vanuit ecologisch, landschappelijk als cultuurhistorisch oogpunt en doen we in een gesprek suggesties voor versterking. Ook bekijken wij of er subsidies mogelijk zijn. Daarnaast kunnen wij zorgdragen voor de inrichting- en beheersplannen. Door deze specialiteit zijn wij inmiddels door heel Nederland werkzaam”.
rn
rnToekomstplannen heeft Brink Tuinen volop. Van den Brink: “Allereerst dienen we op de nieuwe locatie nog een kantoor aan te bouwen, waar we in een prettige ruimte de klanten kunnen ontvangen om rustig te overleggen wat de plannen en mogelijkheden zijn. Ook onze website is totaal vernieuwd! Op lange termijn willen we een vertrouwd begrip worden in deze sector en dat willen we bereiken door wat we doen, dat we dat goed blijven doen”.